Företagsberättelse

EmSec AB är ett konsultföretag som grundades hösten 2015 av Monica Gaita och Mikael Jensen. Vi har vårt säte i Göteborgsområdet men riktar oss till kunder i hela Norden.

Monica har mer än 22 års erfarenhet av distanshandel/E-handel. Hon har varit operativ chef för ett distanshandelsföretag i över tio år och är för närvarande VD för ett mindre bolag. Hon har tidigare varit VD för EmSec AB. Monica är även terapeut sedan nitton år och har varit verksam i mer än tio år. Besök gärna Monicas sida för psykoterapi och kurser i mindfulness och Qigong.

Mikael (PhD) är lärande-, kommunikations- och ledarskapsexpert. Sedan 2021 är han VD för EmSec AB. Han har över 15 års erfarenhet från universitetsvärlden som lektor och forskare. Hans senaste forskning har fokuserat på ledarskap, ledarskapskommunikation, ledarskapskompetens, relationsskapande, interpersonell kommunikation, organisationskommunikation och organisationslärande. Mikael är en uppskattad utbildare, föreläsare, författare och ledare. Han har bl.a. undervisat om psykologi, lärande, kunskapshantering och ledarskap vid Högskolan i Borås. Han har även undervisat om bl.a. kognitionsforskning, kommunikation, management och ledarskap vid Göteborgs universitet. Mikael är författare till sju böcker inklusive boken Ledarskapskompetens (2022). Besök gärna bloggen vardagspsykologi.com som Mikael är redaktör för.

EmSec är en akronym för de fem nyckelord (på engelska) som företaget fokuserar på i sitt arbete.

E = Effectiveness
M = Motivation
S = Sustainability
E = Empathy
C = Communication

Läs mer om våra nyckelord